Skip to content
Home » Roast of pv-projecten.nl

Roast of pv-projecten.nl

Laten we het hebben over de website van PV-Projecten, waar de zon altijd schijnt, maar de designkeuzes in een schaduwrijke hoek blijven hangen. Het lijkt wel alsof ze hun website hebben ontworpen met een zonnepaneel als inspiratiebron: plat, saai en met weinig energie!

Allereerst, die homepage. Wat een feest van onduidelijkheid! Je komt binnen alsof je een asbestdak op je hoofd hebt, met een stortvloed aan informatie die je aan het twijfelen brengt of je hier nu zonnepanelen of een handleiding voor het ontmantelen van een nucleaire reactor hebt geopend. “Van A tot Z geregeld”? Ja, als A staat voor “aanklikken” en Z voor “zitten wachten tot het eindelijk duidelijk wordt”.

En die 25 jaar garantie? Laten we eerlijk zijn, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Met die garantie moet je je ook afvragen: wat gebeurt er na 25 jaar? Krijg je dan een ring met een zonnepaneel als beloning, of moet je gewoon je dak weer op om te kijken of de zonnepanelen nog werken?

Dan de zogenaamde “totaaloplossing”. Oh, dat klinkt fantastisch! Maar als ik een totaaloplossing wil, ga ik wel naar een IKEA. Hun instructies zijn tenminste duidelijk, en als ik het niet kan, weet ik dat ik altijd een vriend kan bellen om het voor me te doen. Maar bij PV-Projecten lijkt het meer op een survivaltocht door een jungle van jargon en termen waar zelfs de meest doorgewinterde ondernemer een burn-out van zou krijgen.

En hoe zit het met die “gegarandeerde opbrengst”? Ik weet niet wie jullie denken te misleiden, maar de enige gegarandeerde opbrengst die ik zie, is de hoeveelheid tijd die ik verlies met het uitpluizen van jullie ingewikkelde financiële modellen. “Zakelijk leasen”? Ik heb het gevoel dat ik een leasecontract aangaat voor een auto van de jaren ’80 in plaats van zonnepanelen.

Laten we ook even stilstaan bij de “veelgestelde vragen”. Ik stel me voor dat er een team van experts zit te wachten om de meest saaie vragen te beantwoorden, zoals “Hoe lang gaan zonnepanelen mee?” Echt? Is dat een populaire vraag? Nee, dat is gewoon een vraag die je aan Google stelt als je niets beters te doen hebt. En dat antwoord? Ach, dat kun je ook op de verpakking van je smartphone lezen: “Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee.” Oh, wat een revolutionaire ontdekking!

En dan die contactinformatie. Bel gerust, maar je krijgt waarschijnlijk de klantenservice aan de lijn die je vervolgens in een eindeloze spiraal van wachtmuziek duwt, terwijl je je afvraagt of je je zonnepaneel niet beter zelf had kunnen installeren met wat duct tape en een YouTube-tutorial.

Dus kom op, PV-Projecten. Jullie zijn misschien “de duurzame partner”, maar als het gaat om de website, voelt het alsof je partner bent met een oude computer die je geen updates meer geeft. Maak het aantrekkelijker, maak het gebruiksvriendelijker, en zorg ervoor dat je bezoekers niet het gevoel krijgen dat ze door een doolhof van saaie en verwarrende informatie moeten navigeren. En wie weet, misschien komt er dan echt een zonnetje door de wolken!